Tekijästä

Hei! Olen Janica Suominen (os. Karasti – ja valokuvaajana toimiessani käytän edelleen tyttönimeäni). Toimin Erämaahotelli Kirikeskuksen ja Lomakeskus Himmerkin kehitys- ja myyntipäällikkönä. Aloitin pestini kesäkuussa 2020, palaillen vanhempainvapaalta kunnolla työn touhuun lokakuussa, kunhan poikani Ilo vähän kasvaa.

Aiemmin olen pyörittänyt mm. omaa valokuvausyritystäni yli 12 vuotta Oulussa tehden myös satunnaisesti toimittajan töitä ja olen myös mentoroinut yrittäjiä useita vuosia, käyden muutaman vuoden koulutusmaailmassakin. Jatkan valokuvausta edelleen pienimuotoisesti sivutoimisena, mutta nyt keskityn pääosin Kirikeskuksen ja Himmerkin asioihin.

Olen syntyisin Posiolta ja sukujuureni tulevatkin yhdeltä osaltaan Riisitunturin juurelta Himmerkiin, jossa isomummoni Elman ja isopappani Ilon talo seisoo edelleen. Lähellä sijaitsevan mökkimme rannalta näkee Lomakeskus Himmerkiin, joten voisi sanoa, että aika lailla näiltä paikoilta olen kotoisin. Pylly on pesty Kitkan vedellä jo pienestä vauvasta asti.

Toiset juuret löytyvät Karastinniemestä, jossa majailen usein koirien ja perheeni kanssa toisella mökillämme. Anu Pentik sanoi joskus jossain televisio-ohjelmassa jokseenkin niin, että näkymät heillä ovat kuin taivas olisi laskeutunut maan päälle. Katsomme suurin piirtein samoja maisemia tuolla mökillämme ja voin yhtyä täysin tähän mielipiteeseen. Se on paras paikka maan päällä, jonka tiedän.

Miksi sitten haluan pitää tällaista blogia työni ohella? Jotta sinäkin pääsisit nauttimaan Posion parhaista paloista. Tämä kunta on minulle puhdasta rakkautta. Hiljaisuutta, monimuotoista ja puhdasta luontoa, mykistäviä maisemia, aitoja ihmisiä, kiireettömyyttä, ympäristön ja vuodenajan mukana hengittämistä. Ja aina jotain uutta.

Kirjoitan blogia omasta näkövinkkelistäni. Välillä saatan julkaista myös muiden tekstejä ja kuvia, ilmoitan silloin tekijän erikseen.

Ja miksi kuvassa on kanssani poro? Olen rakastanut niitä jo lapsesta saakka. Kun muut tytöt olivat hevoshulluja, olin minä porohullu ja kuljin naapurin poroaidalla tekemässä pieniä askareita. Palkaksi sain poronsarvia ja rutkasti kokemusta poroista. Myös niskaani on tatuoitu poro. Pitäähän sitä olla leima, että mistä sitä tullaan!

Kunnasta, jossa on enemmän poroja, kuin ihmisiä.

2 vastausta artikkeliin “Tekijästä”

  1. Asiat ovat juurikin niin, kuin Super-Miniäni Janica niistä Posion osalta lausuu. Etelän ihmisenä olen jo noin kahden vuoden aikana oppinut Posion lyhyen oppimäärän;
    -Posiolla on kaikkea, mitä ihminen esimerkiksi Lapilta toivoo, hieman pienemmässä mittakaavassa vain
    -mitään ei tyrkytetä ja mitään ei tuoda valmiina eteen, vaan sinulle annetaan aihiot, jotka sinun on itse, ehkä hiukan paikallisten avustuksella, löydettävä!
    -ja kun onnistut löytämään on tunne sanoin kuvaamaton!!!

    1. Kiitos appiukko palautteesta ja ihanaa, kun tekin olette löytäneet Posiolle ja jaksatte aina sieltä aivan toiselta puolelta Suomea matkustaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *