Saunahoidossa uudistumassa

Posion hyvinvointitarjontaa viime kesästä saakka on piristänyt Oulun suunnalta pistokeikkoja tekevän Luonnokas Oy:n Anu Rosenberg, joka on rakastunut Posioon jo aikapäivää sitten ja lomaillut maisemissamme jo vuosia. Nyt hän usein yhdistää lomailun ja työn Posiolla ja toteuttaa tällöin saunahoitoja Kirikeskuksen saunoilla. Anun voi myös tilata varta vasten saunottamaan esimerkiksi työporukkaa – ja saadaan toki siihen yhteyteen hotellin puolelta monenlaista muutakin aktiviteettia ja ruokatarjoilua niitä toivoville.

Jatka lukemista ”Saunahoidossa uudistumassa”

Talvinen Korouoma

Vieraskynässä on jälleen Himmerkin markkinointiharjoittelija Lotta Sumioinen

Posiota hellii tällä hetkellä upea aurinkoinen kevätsää. Miten ihanaa, kun aurinko paistaa jo lämpimästi, niin päivisin ei pakkanen haittaa. Joten päätettiin tämän aurinkoisen sään ja etäpäivän kunniaksi pakata auto ja lähteä kohti Korouomaa.

Korouoma on ympärivuotinen kohde ja jokainen vuodenaika tarjoaa jotain erilaista nähtävää ja koettavaa. Talven pääjuttu ovat lukuisat jääputoukset, jotka vetävät retkeilijöitä ja kiipeilijöitä puoleensa.

Jatka lukemista ”Talvinen Korouoma”

Hikinen iltapäivä Karitunturilla

No niin, nyt päästiin asiaan – eli Posion mahtavaan latuverkostoon! Kävin kuvaamassa Posion kunnalle markkinointikuvia Karitunturilta ja ajattelin, että siinä sivussa saan tänne teillekin vinkkiä tästä mahtavasta reitistä!

Posiohan on tunnettu hiihtäjien mekkana. Joka tasolle sopivaa baanaa on saatavilla melkein loputtomiin pitkälle kevääseen – viime vuonna jopa touko-kesäkuun vaihteeseen. Täällä on treenanneet aikoinaan jopa huiput Mika Myllylästä lähtien, joten kelvannee meille tavan lykkijöillekin erinomaisesti. Kaikilla reiteillä on myös makeat, silmiä hivelevät maisemat. Näinpä myös Karitunturin retki tarjosi paljon iloa silmille!

Jatka lukemista ”Hikinen iltapäivä Karitunturilla”

Valkean Peuran Valtakunnassa

Eilen kävimme vierailulla Kaisu ja Seppo Hirvosen vuonna 2001 perustamassa Valkean Peuran Valtakunnassa. Yrityksen palvelut koostuvat monesta eri osasta, mutta kaikki lähti liikkeelle vuonna 1996 järjestetystä poromatkailuhankkeesta, johon Seppo tuolloin osallistui.

Porot ovat olleetkin vetovoimatekijä, jotka ovat luoneet ympärilleen niin ravintolaksi taipuvan kotarakennuksen kuin kesäkäyttöisen suuren juhlatilankin, savusaunan ja pitopalvelun.

Jatka lukemista ”Valkean Peuran Valtakunnassa”

Pakkaspäivä lehmien kanssa Aneen Farmilla

Posion Anetjärvellä sijaitsevalla Aneen tilalla on monenlaista toimintaa. Aneen loma on suosittu majoituspaikka, jonne löydetään myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin perheen toiseen elinkeinoon, eli nautakarjaan ja heidän tuottamaansa lähiruokaan Aneen Farmi -brändin alla. Palataan sitten Aneen lomaan vielä omana postauksenaan kesäaikaan, kun ollaan kunnolla sesongissa!

Simo ja Irma Anetjärven pitämällä tilalla pääpainona on maidontuotanto. Siihen lisäksi on viime vuosien aikana kuitenkin nostettu myös omat lihatuotteet, jotka lähtivätkin mukavasti myymään – ja sitten tietysti tuli korona. Kasvuun olisi potentiaalia ja toivottavasti pian siihen myös päästään taas kiinni.

Jatka lukemista ”Pakkaspäivä lehmien kanssa Aneen Farmilla”

Keramiikkaa Posiolla jo 50-vuotta!

Tällä kertaa blogin vieraskynää käyttää Himmerkin markkinointiharjoittelija Lotta Sumioinen.

Monen – kuten myös minunkin – yksi suosikki käyntikohteista Posiolla on Pentik-mäki. Siellä voisi kierrellä ties kuinka kauan ihastelemassa kaikkea! Pentik-mäki on viihtyisä ja miellyttävä paikka, jossa on monenlaista nähtävää. Ei siis ihme, että se on ollut tärkeimpiä matkailuvaltteja Posiolla jo vuosikymmenien ajan. Paikassa on oma tunnelmansa, joka vetää vierailijoita luokseen ja hyvällä tuurilla vierailullaan voi nähdä itse Anu Pentikin.  Plussaa Pentik-mäessä on ehdottomasti se, että kaikkialle on vapaa pääsy! 

Jatka lukemista ”Keramiikkaa Posiolla jo 50-vuotta!”

Talvikalastuksen pauloissa

”No, onko teillä siellä Posiolla kalaopasta!? Siis MISSÄÄN ei tunnu olevan kalaoppaita Suomessa! Sielläkö on?”

– Suora lainaus toissailtaisesta puhelusta, kun vanha tuttuni vuosien (ellei jo vuosikymmenen) takaa soitti Etelä-Suomesta.

Ilolla sain vastata, että kyllä – asia on juurinkin näin. Mitä Posiolla ei ole, niin sitä ei tarvita. Meillä on täällä myös ammattitaitoisia kalaoppaita ja olinkin juuri sopivasti lähdössä seuraavana päivänä Posioutdoorsin Timo Posion kanssa kalareissulle!

Jatka lukemista ”Talvikalastuksen pauloissa”

Huskysafari Riisitunturin kansallispuistoon

Eilen kävin tutustumassa Kota-Huskyyn, joka sijaitsee Jaksamolla, hieman vajaat 30 kilometriä Posion keskustasta pohjoiseen.

Kota-Husky on saanut alkunsa vuonna 2007 ja toimii edelleen perheyrityksenä, jota luotsaa Lauri Sassali. Töissä hänellä on myös kokenut huskyopas, aiemmin Posion matkailussakin vaikuttanut, Sodankylästä Posiolle muuttanut Sonja Leppänen, joka oli oppaanamme tällä safarilla.

Jatka lukemista ”Huskysafari Riisitunturin kansallispuistoon”