Ravintola Tapion lumoissa

Fine dining elämys keskellä metsää

Olimme jo pitkään kulinaristiksi lukeutuvan ystäväni Titan kanssa halunneet mennä syömään Ravintola Tapioon ja viimein se onnistui. Sanon sinulle jo heti kättelyssä, että tänne ei sitten valitettavasti – ja ehkä myös onneksi – mennä syömään hetken mielijohteesta, vaan paikka saattaa olla varattu jo viikkoja ennen h-hetkeä!

Ja syystäkin. Ravintola on Suomen 50 parhaan listalla vain kolmen lappilaisen ravintolan joukossa.

Nyt tähdet olivat kuitenkin kohdallaan ja löysimme sopivan hetken meille ja ravintolalle. Saavuimme Saarisiulaan Naali Lodgen alueelle kauniina myöhäiskesän perjantai-iltana. Matkaa Posion keskustasta on vajaan varttitunnin ajon verran.

Paikan päälle saavuttuamme tunsimme heti olomme erittäin tervetulleeksi ja ihastelimme ravintolasalia. Näin koronan aikaan pöytien määrää oli ilmeisesti entisestään vähän rajoitettu, joten syöjiä oli vain muutamia pöytäkuntia, mikä teki tunnelmasta rauhallisen ja eksklusiivisen.

Kaikki oli hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten ja yrittäjät Johanna Mourujärvi ja Connor Laybourne pitivät meistä erittäin hyvää huolta.

Viiden ruokalajin illallinen oli huikea elämys, myös näin kasvissyöjälle. Vegaanista versiota ei ole saatavilla, mutta lakto-ovona pärjää hyvin. Muista tilata kasvisversio etukäteen!

Lupasin, etten avaa ruokia blogissa kovin tarkasti kopioinnin välttämiseksi. Mutta raaka-aineet olivat todella pitkälle paikallisia tai muuten hyvin pitkälle mietittyjä. Leipä oli itse tehtyä voita myöten. Sen verran kerron, että yksi suosikkini oli kyssäkaalista tehty annos ja tuo jälkiruuan uskomaton herkkutattijäätelö… Et todellakaan uskoisi, että sienestä saa noin hyvää jäätelöä! Ja ne oli tietysti kerätty ravintolan lähiympäristöstä.

Myös kylkeen erikseen ostettava viinipaketti oli loistava valinta. Näitä viinejä ei taida Alkosta löytää. Ja ovat todellakin hintansa arvoisia!

Tätä illallista on muisteltu jo kymmeniä kertoja sen jälkeen. Voin valehtelematta sanoa, että en ole syönyt parempaa kattausta koskaan.

Jos et mistään muusta syystä tule Posiolle, niin tule kokemaan tämä. Kaikilla aisteilla!

Mutta kuten sanoin, muista buukata ajoissa, ettet jää nuolemaan näppejäsi!