Palju ja rantasauna – rentoutumisen superkombo

Meillä oli Himmerkin ja Kirikeskuksen mainoskuvaukset elokuussa ja illan päälle meille oli varattu Kirikeskuksen rantasauna ja palju. Kahdentoista tunnin kuvausrupeaman jälkeen se oli enemmän kuin tarpeen, kaikki mallit ja itse kuvaaja alkoivat olla jo hyvinkin rentoutumisen tarpeessa.

Rantalaiturilla kelpaa odotella saunan lämpenemistä komeissa maisemissa.

Kirikeskuksen rantasauna ja palju ovat ensisijaisesti hotellivieraiden käytössä ja ne kuuluvat suurimpaan osaan järjestetyistä matkapaketeista ns. lauantai-illan herkkuna, viikon viimeistelevänä elämyksenä. Paljualuetta kehitetään entisestään kevät-kesäkautta 2021 ajatellen, joten uudistukset eivät vielä näy näissä kuvissa. Pitää tehdä päivitystä sitten, kun projekti on valmis.

Rantasaunaa ja paljua vuokrataan myös muille kuin hotellin vieraille aina kun varauskalenterista löytyy tilaa. Jos sinulla on siis mielessä vaikkapa työporukan virkistäytymisilta, polttarit, synttärit, sukulaisten kokoontuminen – mitä tahansa, joihin tilat soveltuvat, voit olla Kirikeskukseen yhteyksissä. Hinta on mielestäni hyvin kohtuullinen puitteisiin nähden.

Hyvissä ajoin sovittuna on mahdollista järjestää paikalle saunottamaan myös yhteistyökumppani Luonnokas, jonka repertuaariin kuuluvat mm. morsiussaunat, turve- ja yrttihoidot ja muut tunnelmalliset saunaperinteet. Luonnokas tarjoaa hemmottelua aivan kaikille aisteille!

Kuva Luonnokkaan kuvapankista. Tässä morsiussaunan koristelu odottamassa morsianta!
Sisätiloihin mahtuu istuskelemaan reilumpikin porukka ja luonnonkivitakka on oiva tunnelmanluoja.

Paljuun on mukava suunnistaa, kun on käynyt ensin saunan löylyissä ja peseytymässä. Maisemat ovat kohdillaan.

Paljuun mahtuu kerrallaan neljästä viiteen henkilöä, jos halutaan istua väljästi. Enemmänkin menee, jos sopu sijaa antaa.

Paljun lämpimän linnunmaidon jälkeen on aika virkistäytyä Kirintöjärven kirkkaassa vedessä. Ei muuta kuin portaita pitkin rantalaiturille ja veteen! Pitkään paljuillessa ja saunoessa on muuten ehdottoman tärkeää juoda myös vettä, ei vain nauttia siitä ulkoisesti! Näin vältetään kuivuminen.

Illan kääntyessä yötä kohti vesi saa upeita sävyjä.

Ja lopuksi homma viimeistellään tietysti kunnon löylyillä ja siirrytään vilvoittelemaan terassialueelle. Osa porukasta lähti tästä vielä jatkamaan kalastusta saunanraikkaana.

Lämmin suositus siis tälle elämykselle, olitpa sitten reissaaja tai paikkakuntalainen. Kokonaisuus ei varmasti jätä kylmäksi.